Turkesztán Népeinek Közleménye

a török népszavazásról:

"Kormányaink és Népeink örömmel értesültek az április 16-i törökországi népszavazás eredményéről, amely utat nyit a globális illiberalizmus egy következő győzelméhez.

Nagy ünnepet ülnek ma a türk népek. Törökország most végleg tagja lett a haladó, illiberalizmust építő népek nagy családjának, amelyben vállvetve harcolunk a mételyező liberalizmus és nyugati demokrácia ellen.

Az atatürki rendszer és az azt kiszolgáló szekuláris erők által romba dőlt országból Törökország dicsőséges illiberális demokráciává vált, amelyben minden hatalom újra a népé és az azt képviselő Párté.

Nemcsak az ország új, de más, új és mélyebb tartalommal telített lett függetlensége és önállósága is. Törökország függetlensége, illiberális demokráciájának önállósága biztos alapokon áll, mert nem a liberális ragadozók kényétől függ.

Bátran elmondhatjuk, hogy soha a türk népek nem voltak még ilyen egységesek, mint ma. Egységes békénk, függetlenségünk, önállóságunk megvédésének, a liberális háborús gyújtogatók elleni harcnak kérdésében.

Egységesen támogatjuk azt az őszinte baráti politikát, amely egyre szorosabb és bensőségesebb viszonyt teremt az illiberalizmust építő népekkel, különösen törökországi testvéreinkkel.

A türk népek boldogan, örömteljes hangulatban ünneplik ezt a jeles napot.

Az illiberalizmus zászlaja győzelemről győzelemre visz minket.

Hajrá Törökország, Hajrá Erdogan! Előre az illiberalizmusért!"

[taps; nagy taps; hosszantartó és lelkes taps; éljenzés]