"EZ FELHÁBORÍTÓ!"

Soros György a fiát, Alex Sorost is hadba küldte, aki június 2-án Almazbek Atambajev kirgiz elnökkel találkozott Biskekben.

Hamarosan Turkesztán is eleshet a milliónyi muszlim migráns nyomása alatt?

sorosbishkek.png

Iróniát félretéve, Alex Soros, aki maga is számos alapítvány védnöke és elnöke elmondta Atambajev elnöknek, hogy a kirgizisztáni "Taza Koom" projekt sikeres megvalósítása véleménye szerint számos előnnyel jár majd az országnak.

A "Taza Koom" ("Tiszta Társadalom"), vagy újabban "Smart Koom"-nak nevezett projektet április 6-án jelentette be az elnöki hivatal, melynek célja az állami szolgáltatások minőségének fejlesztése és a modern technológia kihasználása az állampolgárok életének megkönnyítése érdekében.

A hosszú távú cél az adminisztráció és a hivatalnokokkal való találkozások szükségességének csökkentése, amely hatékony lehet a korrupció csökkentésében is.

A cél, hogy Kirgizisztán elérje Nagy-Britannia, Izrael vagy Észtország szintjét.

Becslések szerint a projekt, amelyet egyébként a Világbank és az Európai Unió is támogat, összköltsége kb. 400 millió dollár.

Első lépésként május 1-től bevezették az elektronikus és biometrikus dokumentumokat:

eidkg.jpg

Alex Soros az elnökkel való találkozó után részt vett a Közép-ázsiai Amerikai Egyetem diplomaosztó ünnepségén. Az egyetemet 1993-ban alapították, amely Közép-Ázsia demokratikus átalakulásának jövőbeli vezetőit képzi és az első intézmény a régióban, amely az USA-ban is akkreditált diplomát ad. Az egyetem működéséhez jelentősen hozzájárul az olyan szervezetek támogatása mint az USAID-é, az Open Society Institute-é és a Mellon Alapítványé.

Az ifjabb Soros egyébként találkozott a helyi Soros Foundation dolgozóival is:

alexsorosbishkek.JPG

(Forrás: Instagram)

sorosgyorgy.jpg