Szolgálati Közlemény - Nyári szünet

Hurrá, itt a nyár!

A Turkesztán Tájmz blog is szabadságra megy. Itt az idő visszatekinteni az elmúlt "évadra", majd a poszt végén egy zenés képösszeállítással búcsúzik a blog a nyárra.

almaty2_1.jpg

Tavaly július 28-án indult a blog, és azóta számos poszt került ki az Index2-re, amelyért külön köszönet a szerkesztőknek.

Az 5 legolvasottabb poszt az indulás óta:

1, Taskent búcsút int a villamosnak (több mint 10200 olvasó)

2, Közép-Ázsia második metrója - Almaty (mintegy 5500 olvasó)

3, "Senki nincs elfelejtve, semmi nincs elfelejtve" (több mint 3700 olvasó)

4, Lemondott a kirgíz miniszterelnök (több mint 2400 olvasó)

5, Tanulni, tanulni, tanulni - 2. rész (több mint 2100 olvasó)

Ezeken kívül több más poszt is kikerült az Index2-re, mint például a kazah nyelvről szóló, a kazah nemzet 550-ik évfordulójának megemlékezéséről, a tádzsik elnökről, az üzbég konyháról, valamint a kazahsztáni földprivatizációról szóló.

Természetesen ez szubjektív dolog, de a várakozásom alapján a következők is kikerülhettek volna:

Kommunizmustól a fundamentalizmusig... (ami egy kicsit komolyabb, de sajnos aktuális téma)

- Turkesztán II.-ik világháborúban való részvételéről szóló "Fel küzdelemre, hős haza..." (aminek a képgalériás folytatása kikerült, lásd 3-as pontot feljebb)

valamint a többi ünnepségről szóló képgalériák, mint például a perzsa újévi, a május 1-jei vagy a kazah honvédők napja.

almaty1.jpg

Mindenesetre képgalériákkal továbbra is szolgálni fog a blog, mint ahogy a Retró-PosztRetró, valamint az Illiberális Elvtársaink sorozat is folytatódni fog. Hasonlóképpen, bár talán kevésbé sikeres, de a Heti Turkesztán megmarad, mert remélhetőleg talán kicsit hozzájárul ahhoz, hogy ne csak fekete űrként gondoljunk Közép-Ázsiára.

Sajnos az Irány Turkesztán aloldal fejlesztése elmaradt az utóbbi időkben, de remélhetőleg ez a nyári szünet alatt orvoslásra kerül. Szintén a tervek között szerepel a képes arculat fejlesztése, egyedibbé tétele, mind a blogon, mind a blog Facebook oldalán.

Köszönöm, hogy olvastatok, és remélem a következő "évadban" is velem tartotok majd, ami talán az év legfontosabb eseményével indul augusztusban, a turkesztáni országok (kivéve Kazahsztán) függetlenségének 25-ik évfordulójával!

Végezetül pedig a személyes képekből összeállított (ami az Irány Turkesztán aloldalra is kikerül) kis bemutatóval köszöntjük a nyarat: